ZA RUČAK
1 TRIK ZA FAŠIRANE ŠNICLE SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Sipajte ŠOLJU ove NAMIRNICE i samo tako će BITI SOČNE
Do sada to niste ubacivali u meso
Spremite sočne faširane šnicle kojima niko neće moći da odoli.
Meso je mekano i raspada se u ustima.
Šolja jednog sastojka će im dati pravu sočnost.
Do sada to niste ubacivali u meso.
Sastojci
Potrebno je:
500 g mesa od plećke
3 kašike masti
1 jaje
1 šolja mleka
1 parče hleba
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
mleveni biber
so
malo prezli
Priprema
Svinjsko ili juneće meso od plećke samleti. Parče bajatog hleba potopiti u mleko da omekša. U tiganju na pola kašike zagrejane masti ili ulja ispržiti manju sitno isečenu glanicu crnog luka.
U vanglu staviti mleveno meso, pa dodati parče hleba oceđeno od mleka, malo mlevsnog bibera, sitno iseckan beli luk, peršunov list, soli po ukusu, ispržen crni luk i jedno jaje. Sve zajedno rukom dobro izmesiti i ostaviti u frižider da postoji jedan čas. Pred ručak izvaditi iz frižidera, praviti okrugle šnicle, uvaljati u prezle i pržiti na vreloj masti ili ulju.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!