PREKRIJTE SVADVARSKI KUPUS SA OVIM I SAMO TAKO ĆE BITI UKUSAN: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU
Kiseli kupus u loncu, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

njamiii

PREKRIJTE SVADVARSKI KUPUS SA OVIM I SAMO TAKO ĆE BITI UKUSAN: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU

Biće ukusan samo ako ga spremite na ovaj način

Objavljeno: 17:17h

Svadbarski kupus se u Srbiji redovno sprema.

Postoji više recepata, a jedan kuvar je otkrio tajnu najboljeg.

Biće ukusan samo ako ga spremite na ovaj način.

Kiseli kupus
foto: Profimedia

Tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa zadovoljstvom.

Za ovaj kupus nema precizne mere, ali je staro pravilo da kad ga kuvate u većoj posudi, veću količinu, i što ga duže kuvate na laganoj vatri sve je bolji i bolji.

Odredite sami koja je vaša mera, mada ovo jelo može dugo da stoji u frižideru i što ga više puta podgrevate to je ukusniji.

Sastojci:

2 kg kiselog kupusa

1/2 kg mesa goveđeg buta

1/2 kg suvih, mesnatih rebara

1 velika glavica crnog luka

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

4 velika čena belog luka

1 kašika masti

1 kašika aleve paprike

Biber u zrnu

lovorov list

Voda

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Priprema:

Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca, posudu u kojoj se kuva kupus prekrijte aluminijumskom folijom.

Stavite mast u malu posudu da se istopi. Na zagrejanu mast dodati sitno seckani crni luk da se proprži. Uklonite sa vatre i dodajte aleve paprike. Komešanje.

Kupus, Kiseli kupus
foto: Bakinja kuhinja

Kiseli kupus isecite na krupnije komade. Dobro podmažite glinenu posudu. Na dno šerpe stavite veliki list kupusa i počnite da ređate sastojke. Red kupusa – red prženog luka sa aleve paprike – red mesa… Dodajte biber u zrnu, beli luk i lovorov list. Nastavite sa slojevima dok se svi sastojci ne potroše i završite kupusom. Poslednji red kupusa prekrijte većim listom kupusa.

Kuvani kupus prelijte toplom vodom, do dve trećine šerpe. Pokrijte i ostavite da ključa na srednjoj temperaturi. Zatim smanjite temperaturu da jelo polako ključa. Kuvajte četiri sata. Ako je potrebno, posolite jelo, sa biljnim začinima, po ukusu.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.