DODAJTE 1 KAŠIKU OVOG SASTOJKA U HLEB I SAMO TAKO ĆETE GA PRAVITI: To je jedini NAČIN da bude HRSKAV
Hleb, Foto: Bakina kuhinja

topiće se

DODAJTE 1 KAŠIKU OVOG SASTOJKA U HLEB I SAMO TAKO ĆETE GA PRAVITI: To je jedini NAČIN da bude HRSKAV

Od sada ćete samo ovakav jesti

Objavljeno: 18:21h

Napravite hrskav hleb na bakin način.

Od sada ćete samo ovakav jesti.

Bolji niste probali.

Hleb
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

15 gr kvasca svežeg

100 ml vode

1 / 4 Foto: Bakina kuhinja

malo soli

500- 550 gr brašna T-500

Priprema:

Smlačiti vodu i mleko.

Hleb
foto: Bakina kuhinja

U malo vode dodati izmrvljen kvasac dodati kašičicu šećera da nadodje. U vanglicu sipati ostatak vode, mleko, ulje i dodavati brašno da testo postane srednje tvrdo.

Hleb
foto: Bakina kuhinja

Mesiti testo da bude glatko pa ga pokriti 30 minuta pa ga razmesiti malo pa oblikovati u kopticu i staviti u pleh posuti odozgo malo brasnom pa kad naraste malo poseći i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.

Hleb
foto: Bakina kuhinja

Tako hrskav da miriše cela kuća.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.