sjajno
OVAKAV MLEČNI HLEB MORATE DA NAPRAVITE ŠTO PRE: Testo je TOLIKO MEKANO da će vas RECEPT ODUŠEVITI
Toliko je mekan iznutra da ćete samo takav praviti
Nema ništa ukusnije od domaćeg hleba.
Osim tradicionalnih recepata postoji jedan i za mlečni hleb.
Toliko je mekan iznutra da ćete samo takav praviti.
Od većine hlebova očekujemo da spolja budu hrskavi, a iznutra mekani, a ovaj mlečni hleb je baš takav.
Osim toga, ima neodoljiv miris i ukus zahvaljujući maslacu koji se dodaje u testo.
Sastojci:
3 kašike vode
3 kašike mleka
2 kašike brašna
300 grama brašna
1 kesica kvasca
2 kašike mleka u prahu
1 kašičica soli
100 mililitara mleka
1 jaje
60 grama maslaca
Priprema:
U čemu je tajna ovog hleba? Proširio se Internetom kao munja, i potiče iz Japana. Tamo se kvascu dodaje „tangžong“, mešavina mleka, brašna i vode koja hleb čini neverovatno mekanom.
Najpre prva tri sastojka pomešajte u šerpici i kuvajte uz mešanje tri do pet minuta. Dobićete gustu smesu, prebacite je u činiju i pustite da se ohladi.
Pomešajte smesu sa svim ostalim sastojcima i mutite mikserom, pa mesite ručno dok ne dobijete glatko, elastično testo. Ostavite ga da naraste dok se ne udvostruči, pa ga podelite na 6 delova i pustite da još jednom naraste, oko 40 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni, kugle testa naređajte u kalup i pritisnite da dobijete oblik hleba, zbog maslaca će se lako razdvajati. Premažite umućenim jajetom i pecite oko 25-30 minuta.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!