NJAMI
DODAJTE KESICU OVOGA U KOH OD GRIZA I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Domaćice ne znaju da mu to DAJE MEKOĆU
Retko ko može da odoli toj poslastici koja se topi u ustima zbog sočnog preliva.
Na kohu od griza su generacije odrasle.
Retko ko može da odoli toj poslastici koja se topi u ustima zbog sočnog preliva.
Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
9 kašika griza
kesica praška za pecivo
litar mleka
kesica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.
U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.
Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.
Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.
Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.
Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!