NJAM NJAM
PRE POHOVANJA BELOG MESA OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Malo ko zna da je to prava CAKA za HRSKAV UKUS
Toliko je pikantno i hrskavo da će vam krenuti voda na usta
Ovakvo pohovano belo meso domaćice još nisu imale priliku da spremaju.
Toliko je pikantno i hrskavo da će vam krenuti voda na usta.
Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti. Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
1/3 kašičice suvog đumbira
1/2 kašičice dimljene paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašike susama
1/2 kašičice italijanskog začina
1 jaje
1 kašičica soli
malo biber
1 kašika brašna
prezle
Priprema: Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!