![MARINIRAJTE JUNETINU U OVOME I VIDEĆETE ŠTA ĆE SE DESITI: To je JEDINI TRIK kako da meso BUDE MEKANO](/data/images/2022/05/16/18/1172085_junetina3_ls.jpg)
zapišite
MARINIRAJTE JUNETINU U OVOME I VIDEĆETE ŠTA ĆE SE DESITI: To je JEDINI TRIK kako da meso BUDE MEKANO
Međutim da bi vam bila mekana morate da zapamtite jedan trik u pripremi
Danas pored piletine domaćice najviše koriste junetinu.
Od nje ispadne savršen gulaš, kuva se domaća supa, a i razna druga jela.
Međutim da bi vam bila mekana morate da zapamtite jedan trik u pripremi.
![Junetina](/data/images/2022/05/16/18/1172083_junetina2_ff.jpg?ver=1676491128)
Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima isprobajte trik s kivijem ili limunom. Naime, ovo voće deluje na tkivo u mesu i razgrađuje žile, pa ono postaje izuzetno mekano. Samim tim ćete skratiti vreme provedeno pored šporeta, jer će se meso brže termički obraditi.
![Junetina](/data/images/2022/05/16/18/1172081_junetina1_ff.jpg?ver=1676491137)
Kivi
Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali, pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.
![Junetina](/data/images/2022/08/15/19/1236923_junetin8_ff.jpg?ver=1676491146)
Limun ili sirće
Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spemite ga na uobičajan način.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!