OVAJ TRIK SA BEČKIM ŠNICLAMA SVE KUVARICE MORAJU DA ZNAJU: Da bi meso bilo HRSKAVO obavezno stavite 1 SASTOJAK
Bečka šnicla na stolu, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

za ručak

OVAJ TRIK SA BEČKIM ŠNICLAMA SVE KUVARICE MORAJU DA ZNAJU: Da bi meso bilo HRSKAVO obavezno stavite 1 SASTOJAK

Da bi vam bila hrskava morate da dodate jedan sastojak u meso

Objavljeno:

Bečka šnicla je specijalitet u kojem cela porodica uživa.

Nema bolje ideje za ručak još ako na to dodate i krompir pire.

Da bi vam bila hrskava morate da dodate jedan sastojak u meso.

Bečka šnicla
foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Izaberite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.

Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njoj ne bi ostavila trag na pantalonama!

Bečka šnicla
foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje da se malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.

Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.

Bečka šnicla
foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.

Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše the guardian.com.

Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.