DA BI VAM PALENTA ISPALA BEZ GRUDVICA MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK U NJU: Trik koji ćete svi ZAPISATI
Palenta u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

prekusno

DA BI VAM PALENTA ISPALA BEZ GRUDVICA MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK U NJU: Trik koji ćete svi ZAPISATI

Da bi vam ispala kako treba morate da zapišete jednu caku

Objavljeno:

Nekada su generacije odrasle na palenti, a danas se ona redovno jede.

Nema ništa lepše kada se ukombinuje sa domaćim sirom.

Da bi vam ispala kako treba morate da zapišete jednu caku.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Sastojci:

4 šolje vode

1 kašičica soli

1 šolja palente

3 kašike maslaca

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

pola šolje sveže narendanog parmezana

Priprema:

U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.

Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.

Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.

Ako želite, možete dodati i parmezan.

(Espreso/Gastro.24 Sata.Hr/Kurir Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.