genijalno
SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA ČORBASTI PASULJ: 1 sastojak u ŠERPU morate da DODATE
Recept ćete odmah zapisati
Napravite čorbast pasulj sa najboljom zaprškom.
Brašno vam ne treba.
Recept ćete odmah zapisati.
Sastojci
pasulj beli 500gr
suva dimljena rebra 500 gr
svezi papci 500 gr
zelen i šargarepa 1 veza
lovorov list 3 lista
zacini po ukusu
crni luk 1 veca glavica
beli luk 2 čena
začinska mlevena crvena paprika 2 kašikice
Staviti pasulj da se kuva. Kad je voda provrela procediti, pa sipati drugu vodu. Dodati suva rebra, papke, očišćenu vezu zeleni, lovorov list, crni luk iseckati sitno, pa sve zajedno staviti da se kuva oko 2 sata na srednje tihoj vatri. Zaciniti pasulj po ukusu, so, biber, suvi začin. Zaprška: U maloj šerpci sipati čorbu iz pasulja, oko 50 ml. Zatim dodati sitno seckani beli luk, pa pržiti na tihoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodati dve kašičice začinske crvene mlevene paprike. Dodati još čorbe iz pasulja i mešati oko 2-3 minuta. Zatim zapršku sipati u pasulj, prokuvati još 2-3 minuta i spremno je za serviranje.
(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!