SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA ČORBASTI PASULJ: 1 sastojak u ŠERPU morate da DODATE
Foto: Printscreen TikTok/exdebela

genijalno

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA ČORBASTI PASULJ: 1 sastojak u ŠERPU morate da DODATE

Recept ćete odmah zapisati

Objavljeno: 19:09h

Napravite čorbast pasulj sa najboljom zaprškom.

Brašno vam ne treba.

Recept ćete odmah zapisati.

Sastojci

pasulj beli 500gr

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

suva dimljena rebra 500 gr

svezi papci 500 gr

zelen i šargarepa 1 veza

lovorov list 3 lista

zacini po ukusu

crni luk 1 veca glavica

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

beli luk 2 čena

začinska mlevena crvena paprika 2 kašikice

Staviti pasulj da se kuva. Kad je voda provrela procediti, pa sipati drugu vodu. Dodati suva rebra, papke, očišćenu vezu zeleni, lovorov list, crni luk iseckati sitno, pa sve zajedno staviti da se kuva oko 2 sata na srednje tihoj vatri. Zaciniti pasulj po ukusu, so, biber, suvi začin. Zaprška: U maloj šerpci sipati čorbu iz pasulja, oko 50 ml. Zatim dodati sitno seckani beli luk, pa pržiti na tihoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodati dve kašičice začinske crvene mlevene paprike. Dodati još čorbe iz pasulja i mešati oko 2-3 minuta. Zatim zapršku sipati u pasulj, prokuvati još 2-3 minuta i spremno je za serviranje.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.