PREUKUSNO
SVE DOMAĆICE MORAJU DA ZNAJU TRIK ZA ŠTURDLU SA MAKOM: Čim dodate 1 SASTOJAK biće MEKANA
Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Napravite štrudlu sa makom koja se topi u ustima.
Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Odmah ćete ga zapisati.
Sastojci
Za testo:
500 g brašna
250 ml mleka
30 g kvasca
1 jaje
1 žumance
50 g šećera
50 g otopljenog maslaca
Za fil:
500 g maka
200 g šećera
1,5 šolja mleka
Za premaz:
1 jaje
Priprema
U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta. Onda podeliti na 3 dela. Za fil pomešati mak i šećer.
Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati. Testo razvući pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle. Premazati iz umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!