zapišite
DODAJTE 2 ČAŠE OVOG SASTOJKA U PALAČINKE: Malo ko zna da samo TO daje MEKOĆU (RECEPT)
I još jedna stvar je bitna, a to je da svi sastojci budu sobne temeperature, jer će se tako lakše sjediniti i samim tim palačinke će bolje ispasti
Palačinke će ispasti super ako u njih dodate jedan trik sastojak.
Svi misle da je palačainke lako spremiti, jer šta je to, samo umutite sastojke i pržite. Sigurno je svaka osoba bar jednom pokušala da ih spremi, ali nisu uspele svima.
Koliko god delovalo jednostavno, palačinke nije tako lako spremiti. Jako je bitno da smesa bude dobra ili će sav trud biti uzalud. U tiganj nikada ne sipajte ulje, već ga povremeno premažite njime.
U smesu obavezno dodajte kiselu vodu, jer će ona omogućiti da vam palačinke ispadnu baš onako kako ste želeli.I još jedna stvar je bitna, a to je da svi sastojci budu sobne temeperature, jer će se tako lakše sjediniti i samim tim palačinke će bolje ispasti.
Sastojci:
1 čaša mleka
2 šolje brašna
3 jajeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
2 čaše kisele vode
Priprema: U posudi prvo prosejte brašno, pa dodajte šećer i so. Promešajte, pa sipajte mleko, jaja, ulje i kiselu vodu. Sve dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu. Tiganj dobro zagrejte, pa samo premažite uljem, nemojte da sipate ulje u tiganj. Pržite palačinke sa obe strane.
MOGLO BI VAS ZANIMATI
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!