savet
DA BI VAM KISELI KUPUS POTRAJAO DO LETA OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 STVAR U NJEGA: Naši STARI imaju CAKU
Da bi vam potrajao do leta morate da obratite pažnju na sledeće stvari
Većina ljudi uživa u kiselom kupusu, pa nije ni čudo što se brzo pojede.
Međutim, domaćice naprave velike količine zimnice kako bi imali preko cele godine.
Ništa ukusnije nema od podvarka i sarme kada se spreme od domaćeg kiselog kupusa.
Da bi vam potrajao do leta morate da obratite pažnju na sledeće stvari.
Već u ovom periodu mnogi primete kako kiseli kupus počinje da se kvari iako ga je ostalo još mnogo u buretu.
Ako budete pratili ove korake, neće biti potrebno da ga bacate.
Ako primetite povišeno penušanje zakiseljene vode, potrebno je u bure dodati vinobran u količini od 5 do 10 grama.
Međutim, postoji i drugi način kako kiseli kupus može da se spasi i on je proveren.
RECEPT: Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.
Nasuti 4% solu u neku kantu,10 l recimo, 400 gr soli, pa nalivati tako dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti, da ne plivaju glavice. Kupus ređati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim se so u kanti dovro razmuti.
Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!