NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA: Postoje RAZNE VERZIJE recepta, ali OVAJ malo KO ZNA
Lenja pita, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

poslastica

NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA: Postoje RAZNE VERZIJE recepta, ali OVAJ malo KO ZNA

Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač

Objavljeno: 11:28h

Ukusan kolač, idealan u zimskim danima.

Sastojci za testo:

1 margarin

4 jajeta

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

1 šoljica za kafu ulja

1 šoljica za kafu mleka

1 prašak za pecivo

150 g šećera

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

400 g brašna

Sastojci za fil:

500 g narendanih jabuka

cimet

Priprema

Umutiti jaja i šećer pa dodati omekšali margarin, mleko i ulje. Na kraju dodati brašno sa pecivom. Kada se ujedini smesa (gušća je) izliti u podmazan pleh polovinu smese, preko nje rasporediti rendane jabuke posute cimetom. Preko njih razliti drugi deo smese. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.