![BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA BUREK, A NAŠE DOMAĆICE GA SPREMAJU NA OVAJ NAČIN: 1 SASTOJAK ih RAZLIKUJE, procenite](/data/images/2022/09/26/15/1262161_kore1_ls.jpg)
preukusno
BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA BUREK, A NAŠE DOMAĆICE GA SPREMAJU NA OVAJ NAČIN: 1 SASTOJAK ih RAZLIKUJE, procenite
Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavn
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom. Međutim, u Srbiji ga spremaju i uz mnogo drugih namirnica. Tako je Telegraf za vas pripremio recept za burek sa suvim mesom i sirom.
Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavna.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
![Burek sa mesom](/data/images/2022/09/26/15/1262159_kore_ff.jpg?ver=1673695984)
200 g suvog vrata
2 jajeta
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba iste.
Svaku koru premažite ovom smesom.
![Burek sa mesom](/data/images/2022/05/04/21/1162933_tsto-i-pleh_ff.jpg?ver=1673696006)
Na dve kore koje ste stavili na dno, dodajte još dve, ali i zgužvajte.
U posudi pomešajte sir, jaja i suvi vrat koji ste prethodno sitno iseckali.
Na dve izgužvane kore stavite deo fila.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Kada završite, sve prelijte smesom od vode i ulja.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!