preukusno
STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI, 1 sastojak DAJE MEKOĆU
Nema ništa lepše za doručak
Proja sa sirom od koje će vam krenuti voda na usta.
Recept ćete odmah zapisati.
Nema ništa lepše za doručak.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
2 jaja
šolja kukuruznog brašna ili palente
šolja belog brašna
šolja jogurta
pola šolje ulja
pola šolje vode (obične ili kisele)
kesica praška za pecivo
pola ravne kašičice soli
300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!