njami
PITA SA SIROM MEKANA KAO DUŠA: Ukusna kao bakina, svi će tražiti REPETE
Pravi se od gotovih kora
Pite su nešto što Srbi najviše vole da jedu, naročito za doručak. Uz ovaj recept, zaboravićete da burek iz pekare postoji!
Kore se premazuju mešavinom jaja, kvasca, mleka, ulja i brašna i filom od sira i jaja. Pravi se od gotovih kora.
Sastojci:
Priprema:
Premaz za kore
U seckani kvasac sipajte malo mlake vode, šećer i so. Kada kvasac naraste, pomešajte ga sa jajima, brašnom, mlekom i uljem. Sve dobro izmiksajte blenderom, a može i mikserom. Testo je gusto kao za palačinke.
Punjenje od sira
Pasirani sir pomešajte sa umućenim jajima i posolite po ukusu.
Postupak:
Stavite koru i nanesite premaz četkom. Odozgo stavite drugu koru, premažite, pa stavite treću i premažite. Na treću koru stavite fil od sira.
Savijte ivice kore da fil ne curi, dobro savijte sve u rolat. Stavite u podmazan pleh i pecite 35-40 minuta na temperaturi od 220°, dok pita ne porumeni
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!