za posnu slavu
OVAKO SE SPREMA MARINADA ZA SKUŠU: Biće UKUSNA samo ako je PRIPREMITE u OVO VREME
Skuša je riba koja se često jede u Srbiji, a ovako pripremljenu niste probali
Ako ste ljubitelj ribe ili spremate posnu slavu, onda je naš predlog marinirana skuša sa pečurkama. Ne priprema se kao i sve ribe, a ukus je toliko dobar da će se svi otimati za parče.
Takođe, može lepo da se dekoriše, pa pored toga što je preukusna i lepo izgleda na svečanoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino se čeka da odstoji 12 sati u frižideru.
Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
Za marinadu:
Priprema:
Ribu očistite i isecite glavu. Isecite na parčiće. Luk isecite na rebarca, a pečurke na četvrtine. U šerpu sipajte pola količine luka, zatim poređajte ribu, preko pečurke, a onda i preostali luk.
U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, lovor, biberi i slatku papriku. Stavite da proključa, pa dobijenom tečnošću prelijte ribu. Šerpu sa ribom stavite na šporet, kuvajte dok ne krene da vri, pa ostavite još 3 minuta.
Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider na 12 sati.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!