recept
OVAKO TURCI SPREMAJU KUPUS IZ RERNE: Razlikuje se od našeg zbog 1 vrste mesa koja mu daje SOČAN UKUS
Zapečen turski kupus iz rerne
Ovo jelo naziva se još i istočnjački lonac.
Sastojci: 1 glavica svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 400 ml jogurta
- 2 jaja
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.
Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima.
Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!