za slatkiše
EVO KAKO SE PRAVI GLAZURA ZA TORTU: Recept za ganaš od CRNE i BELE čokolade će vas OBORITI sa NOGU
Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja
Glavni sastojci ganaša su čokolada i slatka pavlaka.
Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):
- 200 gr. čokolade
- 200 ml. slatke pavlake
- 300 gr. bele čokolade - 100 ml. slatke pavlake Piprema:
Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate.
Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!