![NAPRAVITE PILEĆA KRILCA IZ RERNE, BEZ KAPI ULJA: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOM ZAČINU (RECEPT)](/data/images/2022/11/22/21/1291929_krilca4_ls.jpg)
PREUKUSNO
NAPRAVITE PILEĆA KRILCA IZ RERNE, BEZ KAPI ULJA: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOM ZAČINU (RECEPT)
Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra
Jela od piletine čest su izbor domaćica u Srbiji kad bi trebalo da pripreme lagan i ukusan obrok.
Ali, dok je za panirane filete piletine potrebno malo više vremena, dotle su krilca iz rerne savršeno rešenje, jer ih možete spremiti brzo i lako. Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra.
![Pileća krilca](/data/images/2022/11/22/21/1291933_krilca_ff.jpg?ver=1669148034)
Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
2 kašike meda
40 g oštrog brašna
kašičica soli
kašičica mlevene paprike
40 g mešavine običnog i crnog susama (po želji)
Priprema:
Krilca dobro operite, pa ih premažite tankim slojem meda.
U činiju sipajte brašno, dodajte so i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko volite da krilca budu ljutkasta, možete da pomešate slatku i ljutu mlevenu začinsku papriku.
![Rerna](/data/images/2022/07/29/22/1227085_rerna4_ff.jpg?ver=1669148064)
U ovu smesu uvaljajte svako krilce ponaosob, tako da bude obloženo sa svih strana.
Tepsiju obložite pek-papirom, ređajte krilca, pospite ih susamom, poprskajte vodom i pecite na 190 stepeni oko 50 minuta.
Ukoliko volite hrskavija krilca, posle pedesetak minuta pečenja izvadite tepsiju iz rerne, okrenite krilca i vratite da se peku još petnaestak minuta.
Služite uz pomfrit ili pire i sezonsku salatu.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!