NAPRAVITE MUSAKU SA PILETINOM: Umesto sa JAJIMA prelijte je sa OVIM i topiće se U USTIMA (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

za ručak

NAPRAVITE MUSAKU SA PILETINOM: Umesto sa JAJIMA prelijte je sa OVIM i topiće se U USTIMA (RECEPT)

Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi

Objavljeno: 14:50h

Musaka sa krompirom i belim mesom je toliko ukusna, a laka za pripremu da ćete je često spremati.

Musaka je jelo koje se pravi od krompira koji se iseče na kolutove i proprženog mlevenog mesa. Previla se jajima i peče u rerni, a mi vam predlažemo da malo obogatite ukus klasičnog recepta i da umesto mlevenog koristite belo meso. Poređajte sastojke kao za musaku, a za preliv iskoristite sir i paradajz koji će se savršeno topiti i razvlačiti. Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

Sastojci:

1 crni luk

1 veliki krompir

250 g belog mesa

1 kašičica slatke paprike

maslinovo ulje

120 g tvrdog sira

100 g paradajza

Musaka sa piletinom
foto: Printscreen/Youtube/ KAZAN

1 kašika majoneza

Priprema:

Tepsiju malo nauljite, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Posolite i preko poređajte krompir isečen na kolutove. Belo meso isecite na kolutove (ili bar približan oblik), pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Malo nauljite i dobro promešajte. Poređajte preko krompira, pokrijte providnom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Rendani sir pomešajte sa sitno seckanim paradajzom i sipajte preko musake. Pecite još 15-20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.