njami
JUGOSLOVENSKI DORUČAK KOJI JE BIO REDOVAN NA STOLU: Danas ovaj RECEPT domaćice NE ZNAJU, a drži sitost SATIMA
Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada
Sastojci:
5 jaja
1 kašičica soli
500 ml mleka (može i kisela voda)
20 kašika brašna
6 kašika ulja
Umutite sastojke, pa ih ispecite i napravite zaboravljenu pitu ladnjaču, baš kao što su pravile naše bake.
U Jugoslaviji se nekada često pravila pita ladnjača. Za nju su potrebni jednostavni sastojci, koji su i jeftini, pa je često mogla da se nađe na trpezi. Danas je ova pita skoro zaboravljena, a toliko je ukusna da vredi da se sačuva od zaborava. Sve sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite i gotova je jedna od najlepših pita ikada.
Priprema: U posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko (ili kiselu vodu) i brašno, pa dobro sjedinite mikserom.
Nauljite tepsiju (2 kašike), pa sipajte dobijenu smesu. Preko smese sipajte preostalo ulje (4 kašike). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!