OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: 1 POVRĆE daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)
Boranija, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ispobajte

OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: 1 POVRĆE daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)

Ako je baš ovako spremite i deca će jesti

Objavljeno:

Čak i ako niste neki ljubitelj boranije, obećavamo da ćete je nakon ovog recepta zavoleti.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • praziluk
  • 3 šargarepe
  • 200 g dimljene hrskavice
  • malo celera
  • 500 g boranije
1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika Brašna
  • 1 kašičica Slatke mlevene paprike
  • so, suvi začin, peršun
  • pasirani paradajz
  • lovorov list
  • svinjska mast ili ulje

Priprema:

Sitno iseckajte luk, prziluk, šargarepu i celer i ostavite da se dinsta na blagoj temperaturi 15 minuta. U isto vreme ubacite boraniju u ključalu vodu, kuvajte isto 15 minuta. Nakon toga proceđenu boraniju dodajte dodajte povrću i nastavite da dinstate još deset minuta.

Dodajte šolju vodu i 300 ml pasiranog paradajza i sitno isečenu hrskavicu. Dodajte zatim so, suvi začin,biber, lovorov list. Ostavite da se kuva sat vremena na nižoj temperaturi.

Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Iseckajte sitno beli luk. Spremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja ili masti propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike, na kraju dodajte i beli luk.

Zapržite boraniju, dodajte još malo začina ako je potrebno, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut. Dodajte seckani sveži peršun i boranija je gotova.

(Espreso/Naj žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.