RUSKI RECEPT ZA PILEĆU BELU ČORBU: Ovaj sastojak je razlikuje od RUSKE, mnogo je UKUSNIJA! (VIDEO)
Čorba, Foto: PRINTSCREEN/YT/ ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

UKUSNA!

RUSKI RECEPT ZA PILEĆU BELU ČORBU: Ovaj sastojak je razlikuje od RUSKE, mnogo je UKUSNIJA! (VIDEO)

Topla čorba je uvek dobra preporuka kada zahladni, a pileća bela je naš predlog

Objavljeno:

Pileću čorbu treba svako da zna da napravi jer ne samo da je ukusna, ona je i poprilično zdrava. Takođe, super je posluženje na slavama i gosti nikad ne odbijaju tanjir tople supe ili čorbe. Isprobajte i ruski recept za odličnu belu pileću čorbu, a od naše pripreme je razlikuje samo jedna stvar.

Oni povrće proprže umesto da kuvaju, pa čorba tako ima jaču aromu.

Sastojci:

3 l vode

2 bataka

400 g krompira

60 g rezanaca

1 paprika

1 crni luk

1 šargarepa

1 veza peršuna

100 g kisele pavlake

1 žumance

1 kašika brašna

1 lovorov list

Priprema:

Sipajte batake u šerpu, dodajte biber u zrnu i lovorov list, pa sipajte vodu. Nakon ključanja kuvajte još pola sata. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, papriku i rendanu šargarepu. Iz supe izvadite meso, pa dodajte seckani krompir i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte rezanca i kuvajte još 5 minuta. Isecite meso, pa vratite u supu, a dodajte i proprženo povrće.

Promešajte i kuvajte još malo. Umutite žumance, pavlaku i brašno i pazite da se ne naprave grudvice. Zatim sipajte kutlaču čorbe i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte dobijenu smesu u čorbu i promešajte.

Na kraju dodajte seckani peršun, posolite i pobiberite. Promešajte ponovo. Čorba je gotova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.