UKUSNA!
RUSKI RECEPT ZA PILEĆU BELU ČORBU: Ovaj sastojak je razlikuje od RUSKE, mnogo je UKUSNIJA! (VIDEO)
Topla čorba je uvek dobra preporuka kada zahladni, a pileća bela je naš predlog
Pileću čorbu treba svako da zna da napravi jer ne samo da je ukusna, ona je i poprilično zdrava. Takođe, super je posluženje na slavama i gosti nikad ne odbijaju tanjir tople supe ili čorbe. Isprobajte i ruski recept za odličnu belu pileću čorbu, a od naše pripreme je razlikuje samo jedna stvar.
Oni povrće proprže umesto da kuvaju, pa čorba tako ima jaču aromu.
Sastojci:
3 l vode
2 bataka
400 g krompira
60 g rezanaca
1 paprika
1 crni luk
1 šargarepa
1 veza peršuna
100 g kisele pavlake
1 žumance
1 kašika brašna
1 lovorov list
Priprema:
Sipajte batake u šerpu, dodajte biber u zrnu i lovorov list, pa sipajte vodu. Nakon ključanja kuvajte još pola sata. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, papriku i rendanu šargarepu. Iz supe izvadite meso, pa dodajte seckani krompir i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte rezanca i kuvajte još 5 minuta. Isecite meso, pa vratite u supu, a dodajte i proprženo povrće.
Promešajte i kuvajte još malo. Umutite žumance, pavlaku i brašno i pazite da se ne naprave grudvice. Zatim sipajte kutlaču čorbe i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte dobijenu smesu u čorbu i promešajte.
Na kraju dodajte seckani peršun, posolite i pobiberite. Promešajte ponovo. Čorba je gotova.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!