OVAKAV ZDRAV PILAV JOŠ UVEK DOMAĆICE NISU SPREMALE: 3 TAJNA SASTOJKA će vas naterati da GA OPET SPREMITE (RECEPT)
Pila, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

njamiiii

OVAKAV ZDRAV PILAV JOŠ UVEK DOMAĆICE NISU SPREMALE: 3 TAJNA SASTOJKA će vas naterati da GA OPET SPREMITE (RECEPT)

Pokrijte tiganj i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja

Objavljeno:

Magazin Novosti je spremio vrhunski recept za zdravlje pilav, prepun hranljivih materija za jačanje mozga kao što su cimet, bademi i godži bobice.

Sastojci

2 velika čena belog luka

velikodušan prstohvat šafrana

3 kašičice ulja

200 g ćurećeg buta bez kože isečenog na kockice

85 g basmati pirinča od celog zrna

½ kašičice mlevenog cimeta

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

1 kašičica bujona od povrća

3 štapića celera, sitno iseckana

1 kašika svežih listova majčine dušice

1 kašika suvih godži bobica

1 srednji luk, prepolovljen i vrlo tanko narezan

100 g listova bebi spanaća

25 g badema u listićima

Priprema

Sitno iseckajte beli luk i ostavite da se aktivira (pogledajte savet). U međuvremenu, šafran prelijte sa 2 kašike ključale vode i ostavite da se natopi. Zagrejte 2 kašičice ulja u velikom tiganju sa poklopcem, a zatim dodajte ćuretinu i pržite 5 minuta, često mešajući, dok ne počne da porumeni.

U šerpu umutiti pirinač i cimet, pa uliti 400 ml ključale vode i bujon, pa dobro promešati. Dodajte celer, majčinu dušicu, godži bobice i puno mlevenog crnog bibera. Čvrsto pokrijte tiganj da para ne bi izlazila i kuvajte na laganoj vatri 20 minuta.

Pirinač
foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

U međuvremenu zagrejte preostalo ulje u nelepljivom tiganju i dodajte luk. Kada počne da omekšava, poklopite šerpu na 5 minuta da se još malo prodinsta. Skinite poklopac i lagano pržite 12-15 minuta do zlatne boje, često mešajući.

Nakon što se pirinač kuvao 20 minuta, proverite nivo vode – ako je pirinač još uvek previše orašast i sva tečnost je upijena, dodajte još do 100 ml vode. Umešajte šafran, ponovo poklopite i kuvajte 5-10 minuta dok pirinač ne omekša. Dodajte beli luk i spanać, kratko prokuvajte da listovi uvenu, pa isključite vatru. Provucite kroz prženi luk i bademe. Pokrijte tiganj i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.