TRADICIONALNO
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA MAKEDONSKI PASULJ: Kuvarice, od sada ga BEZ OVOG SASTOJKA nećete SPREMATI, ZAPAMTITE TO
Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo
Probajte pasulj na makedonski način.
Sastojci
za 6 osoba
1 kg pasulja tetovca
500 g crnog luka
1 struk praziluka
2 do 3 čena belog luka
100 ml ulja ili masti
2 kašike brašna
1 kašika mlevene crvene paprike
pola kašičice ljute mlevene paprike
1 lovorov list
5-6 listova sveže nane / mente
1 kašika sitno iseckanog peršuna
1 svež paradajz
2 do 3 sveže paprike
po ukusu začini; so, biber, suvi začin
Priprema
Oprati pasulj i potopiti ga preko noći.
Skuvati ga, ali morate paziti da vam zrna pasulja ostanu cela.Ocediti od vode ali ostaviti malo vode sa pasuljem. U dublju šerpu sipati ulje ( ili u mom slučaju pačja mast ) zagrejati i dodati sitno iseckan luk i praziluk i pržiti na tihoj temperaturi sve dok oba luka potpuno ne omakšaju.
U omekšali luk dodati lovorov list,crvenu mlevenu papriku, brašno, so, biber, suvi začin i sve dobro izmešati sa uprženim lukom i na kraju dodati sitno iseckan beli luk i skuvani pasulj sa vodom i sve dobro izmešati. Sipati pripremljen pasulj u glinenu posudu, pa posuzi sitno iseckanom nanom i peršunom. Preko staviti paradajz isečen na kolutove, paprike isečene na polovine i očišćene od semenki. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 30 do 45 minuta. Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!