NJAMIII
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA PITA SA VIŠNJAMA: Bez 1 SASTOJKA ne može da se ZAMISLI, domaćice ZAPAMTITE TO
Kada je gotova, vlažnu krpu stavite preko pite i ostavite 15 minuta, pa onda sve pospite sa šećerom u prahu
Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višnjama. Možda je razlog tome što vas podseća na miris bakine kuhinje i bezbrižno doba.
Bilo kako bilo, piti s višnjama skoro niko ne može da odoli.
Sastojci:
500 gr kora
600 gr višanja
5 jaja
180 ml jogurta
200 gr griza
100 ml ulja
200 gr šećera
1 prašak za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite smesu od jaja, jogurta i ulja, a onda dodajte prašak za pecivo, griz i šećer. Ovom smesom mažete svaku koru, 3 ukupno, a na treću rasporedite 150 grama višanja.
Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane kora.
Kore savijte u rolat i ređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Smesom koja vam je ostala prelijte rolate i stavite da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada je gotova, vlažnu krpu stavite preko pite i ostavite 15 minuta, pa onda sve pospite sa šećerom u prahu.
Sačekajte da se ohladi, pa isecite i poslužite.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!