RECEPT
ZA OVU PROLEĆNU PITU ĆETE ISPRLJATI SAMO JEDNU POSUDU! Sprema se PROSTO, veoma je LAKA ZA VARENJE
Tokom pripreme ove pite isprljaćete samo jednu posudu.
Da biste pripremili šarenu pitu od povrća ne trebaju vam kore, a ni brašno.
Iako na prvi pogled može izgledati neobično, dobićete ukusan obrok koji možete poslužiti uz pavlaku, kiselo mleko, jogurt... Sastojci:
2 šargarepe
350 g krompira
1 tikvica
1 crni luk
2-3 čena belog luka
peršun, mirođija
3 jaja
30 g prezli
30 ml maslinovog ulja
Priprema: Izrendajte šargarepu, crni luk, krompir i tikvicu. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i peršun, jaja, prezle, maslinovo ulje i začine po želji. Dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite na 180°C oko 50 minuta.
(Espreso/Vijesti.me)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!