ČUVENI RUSKI LEKAR OTKRIO KAKO UZ POMOĆ ISHRANE MOŽETE DA SNIZITE HOLESTEROL: Laka i jeftina priprema kod kuće
Dr Evdokimenko, Foto: Printscreen / doctor_evdokimenko / Instagram

morate znati

ČUVENI RUSKI LEKAR OTKRIO KAKO UZ POMOĆ ISHRANE MOŽETE DA SNIZITE HOLESTEROL: Laka i jeftina priprema kod kuće

Korisne supstance u belom luku ne samo da uspešno neutrališu patogene različitih infekcija, one takođe pozitivno utiču na nivo šećera u krvi, sprečavaju zgrušavanje krvi i stvaranje krvnih ugrušaka, a snižavaju i krvni pritisak i normalizuju nivo holesterola u organizmu. Ruski akademik Pavel Evdokimenko, reumatolog, neurolog i autor brojnih bestselera o zdravlju, u autorskom tekstu na svom zvaničnom sajtu tvrdi da možete smanjiti visok holesterol za 15 do 20 odsto za samo mesec dana jedući jedan do dva čena belog luka dnevno!

Objavljeno:

Beli luk zaista jeste izrazito koristan u borbi protiv holesterola, no treba imati na umu da samo u sirovom stanju može da ima taj efekat. Tokom toplatne obrade njegova korisna svojstva naglo opadaju.

Tu se javlja jasna dilema - holesterol će se usled kontinuirane konzumacije belog luka najverovatnije smanjiti, ali u isto vreme imaćete problema sa zadahom i intezivnim mirisom ove namirnice koji prosto isparava iz čoveka.

Beli luk zaista jeste izrazito koristan u borbi protiv holesterola
Beli luk zaista jeste izrazito koristan u borbi protiv holesterolafoto: Printscreen YouTube/MammaMia Recipes

Beli luk je izrazito koristan u borbi protiv holesterola, no treba imati na umu da samo u sirovom stanju ima taj efekat.

Recept ruskog doktora za tinktutu od belog luka koja snižava holesterol

Dr Evdokimenko predlaže da pripremite prirodnu tinkturu od belog luka; takav napitak sačuvaće sva korisna svojstva ove namirnice, a pritom će njegov miris biti mnogo slabiji u odnosu na sirovi beli luk.

Tinktura se priprema na sledeći način, navodi ovaj doktor na svom sajtu "Evodkimenko.ru". Oko 100 grama belog luka treba narendati ili iscediti kroz specijalnu presu za beli luk, a potom dobijenu kašu, zajedno sa sokom koji je beli luk ispustio, presuti u staklenu flašu zapremine od pola litra. Ukoliko nemate flašu, u ove svrhe možete iskoristiti i običnu staklenu teglu.

Flašu potom do vrha napunite čistom votkom. Dobijeni rastvor dobro zatvorite i ostavite da odstoji dve nedelje na tamnom mestu na sobnoj temperaturi. Jednom u tri dana tinkturu treba malo protresti. Nakon dve nedelje spremna je za upotrebu, a treba je piti uveče, neposredno pre večere ili za vreme večere, po 30-40 kapi, tokom pet do šest meseci.

* Ovaj članak je samo u informativne svrhe, za sva ozbiljna stanja potrebna je konsultacija sa specijalistom.

Bonus video:

05:28

OVO VOĆE I POVRĆE DELUJE IMA BLAGORODNA SVOJSTVA TOKOM LETA! Doktor otkrio koje namirnice najviše prijaju organizmu po vrućinama

(Espreso / Blic žena Stefana Pavlović / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.