MAĐARI SE DAVE U OVOJ ČORBI PUNOJ MESA: Ima dosta povrća, a 1 SASTOJAK koji i Srbi obožavaju daje poseban ŠMEK!
Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

ukusno

MAĐARI SE DAVE U OVOJ ČORBI PUNOJ MESA: Ima dosta povrća, a 1 SASTOJAK koji i Srbi obožavaju daje poseban ŠMEK!

Mađarska čorba sa teletinom je pravi pikantni specijalitet koji može da bude i kompletan obrok koliko je zasitna

Objavljeno:

Mađarska kuhinja je poznata po brojnim specijalitetima od mesa, a ova teleća pikantna čorba savršena je za hladnije jesenje dane. Puna je povrća i mesa, te može da zameni i kompletan obrok, a oduševiće sve prave gurmane. Ukoliko ne volite ljuta jela izbacite papričicu, ali ona upravo daje poseban šmek ovoj čorbi.

Sastojci:

450 g teletine

3 šargarepe

2 krompira

1 glavica luka

2 čena belog luka

1 ljuta papričica

2 kašike brašna

1 kašika začinske paprike

svež peršun

so, biber

Priprema:

Meso iseckajte na kockice i pospite kašikom brašna, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu naseckajte crni i beli luk i ljutu papričicu što sitnije, šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na kocke. Na malo ulja propržite meso. Kad meso dobije rumenu boju izvadite ga i ostavite sa strane. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i ljutu papričicu, pa sve zajedno dinstajte. Kad šargarepa omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom, dodajte so i biber, pa kuvajte oko 20 minuta.

Na ulju upržite preostalo brašno sa začinskom paprikom, pa sve sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, pospite sveže seckanim peršunom i služite dok je čorba još vruća.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.