OVO JE TRADICIONALNO MAĐARSKO JELO U KOJEM SE NAŠE KOMŠIJE DAVE: Nema tačnijeg recepta od njega (FOTO)
Foto: Profimedia

ZAPIŠITE BRZO

OVO JE TRADICIONALNO MAĐARSKO JELO U KOJEM SE NAŠE KOMŠIJE DAVE: Nema tačnijeg recepta od njega (FOTO)

Ako ste raspoloženi za malo "jači" i masniji zalogaj, ne zaboravite na ključni sastojak - mlevenu crvenu papriku...

Objavljeno:

U pitanju je tradicionalno mađarsko jelo, u kojem se i na našim prostorima uživa. Ako ste raspoloženi za malo "jači" i masniji zalogaj, ne zaboravite na ključni sastojak - mlevenu crvenu papriku...

Sastojci:

- 600 g junetine iseckane na kockice,

- 3 glavice luka,

- 2 čena belog luka,

- 2 kašike masti,

- kašika brašna,

- so i biber po ukusu,

- malo majorana,

- 1/4 kašičica mlevenog kima,

- kašika mlevene paprike,

- 1,5 l supe (instant),

- 250 g krompira,

- 2 crvene paprike,

- 2 zelene paprike,

- 2 paradajza

Priprema:

Gulaš
foto: Printsceen/Youtube/domaceiukusno

1. Iseckati crni i beli luk. Meso oprati i posušiti kuhinjskom salvetom ili krpom.

2. Dobro zagrejati ulje, pa pržiti meso na najjačoj vatri, iz više porcija kako ne bi pustilo mnogo vode.

3. U poslednju porciju mesa dodati crni i beli luk i pržiti oko 5 minuta sve zajedno.

4. Dodati brašno i preostalo isprženo meso, pa izmešati.

5. Dodati začine i naliti vodom, prokuvati i smanjiti vatru.

6. Krčkati 60 minuta.

7. U međuvremenu oljuštiti krompir i iseći ga na sitnije kocke.

8. Paprike iseckati. Iseći paradajze na krupno. Sve dodati u gulaš 20 minuta pre kraja kuvanja i začiniti još jednom ako je potrebno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.