za ručak
OVAKO AMERIKANCI SPREMAJU GULAŠ: Razlikuje se i od NAŠEG i od MAĐARSKOG zbog SOSA, zapisaćete RECEPT ODMAH
Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek
Američki gulaš je potpuno drugačiji od mađarskog gulaša, tako da, ako tražite komade mesa koji se lagano i dugo krčkaju u ukusnom sosu od paprike, ovo nije to.
Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek.
Američki gulaš je jednostavan recept za ručak koji u osnovi sadrži mleveno meso, makarone i crveni sos
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 luk
4 čena belog luka
2 paprike
500 grama mlevenog mesa
1/2 šolje crvenog vina
800 grama paradajza isečenog na kockice
400 grama kuvanog paradajza
2 kašike soja sosa
2 cela lovorova lista
1/2 kašičice sušenog origana
1/2 kašičice sušenog bosiljka
1/4 kašičice mlevene crvene paprike
1/2 šolje vode
pakovanje makarona
so i biber po ukusu
Priprema:
Narežite luk na kockice i iseckajte beli luk.
Sipajte maslinovo ulje u veliki loanc i pirjajte obe vrste luka na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.
Dok se luk i beli luk prže, paprike iseckajte na kockice, pa ih dodajte u šerpu i nastavite da pržite još oko dva minuta.
Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate na srednjoj temperaturi dok se ne isprži.
Sada dodajte crveno vino u lonac i mešajte dok se ne podignu svi zapečeni komadići mesa sa sa dna lonca.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, kuvani paradajz, soja sos, lovorov list, origano, bosiljak, mlevenu crvenu papriku i vodu. Promešajte da se sjedini, stavite poklopac na šerpu i ostavite da provri. Kada provri, smanjite ga na lagano i ostavite da se kuva 30 minuta sa poklopcem, povremeno mešajući.
Nakon što se sos krčka 30 minuta, dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Nastavite da ih kuvate u sosu sa poklopcem, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša (oko 10 desetak minuta).
Kada testenina omekša, probajte gulaš i posolite i pobiberite po ukusu.
Uklonite lovorov list, pa poslužite.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!