RECEPT
DA LI STE IKADA PROBALI POHOVANI HLEB? Bez masnoće, prija svima, jede se sa SIROM, DŽEMOM, KAJMAKOM... (RECEPT)
Pohovani hleb vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ga uz džem, med, maslac, sir, kajmak...
Za pohovanje:
4 jajeta
1/2 kašičice soli
300 ml mleka
100 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
I još:
1 vekna, isečenog, hleba
U vanglicu razbiti jaja, dodati so, pa ih, žicom za mućenje, umutiti, samo da se sjedine belanca i žumanca. Sipati mleko i sjediniti. Na kraju dodati mešavinu brašna i sode bikarbone. Žicom dobro umutiti, da nema grudvica. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji, 15 minuta.
U dublji tiganj sipati ulje (200 ml) i staviti da se ugreje. Parčiće hleba potapati u pripremljenu smesu i spuštati na zagrejano ulje. Pržiti hleb na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana hleba porumeni okrenuti je na drugu stranu.
Pohovani hleb vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ga uz džem, med, maslac, sir, kajmak...
Od ove smese za pohovanje ja sam ispohovala 18 parčića hleba. Način pohovanja je toliko dobar da i narednog dana hleb ostaje potpuno isti, po ukusu i mekoći. Samo ga stavite u mikrotalasnu i kao da ste ga tog trenutka pohovali. I, da ne zaboravim, svremena na vreme smesu za pohovanje promešati, da brašno ne bi ostalo pri dnu.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!