ZA GOSTE
JEDINSTVENE SLANE KIFLICE: Jedan SASTOJAK za punjenje pravi OGROMNU RAZLIKU (RECEPT)
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta)
Isprobajte recept za jako ukusne slane kiflice punjene krem sirom, čija priprema nije komplikovana. Testo je toliko mekano da ih ne morate puniti, mogu se jesti i prazne. Lepo izgledaju pa su odlične i da ih poslužite kada vam dođu gosti.
Sastojci:
600-650 g brašna (mekog)
so
20 g kvasca
1 kašičica šećera
200 ml tople vode
75 ml ulja
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
za premazivanje testa:
1 jaje
so
1 kašika kisele pavlake
i jos:
250 g krem sira
susam
Priprema:
Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.
Podelite ga na 4 loptice (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Jedan deo testa isecite na trakice debljine oko 1 cm. Duž ivice, koja nije isečena, namažite krem sir, pa testo urolajte u štapić.
Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite štapiće. Premažite testo sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i pospite sa susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).
(Espreso / Cooking.rs)