Kuvar, Foto: Printscreen/ TikTok/ andy_cooks

PAŠĆETE U TRANS

"Gde si našao recept? Na Temuu?": Pokazao kako pravi pljeskavicu, ajvar i kajmak - Balkancima para izlazi na uši!

Jednim video snimkom je uspeo da razbesni sve Balkance

Objavljeno: 14.10.2024. 10:47h

Čuveni kuvar Endi Hearnden, poznatiji pod nadimkom" Andy Cooks" na društvenim mrežama, iza sebe ima 20 godina iskustva po raznim restoranima, a u jeku pandemije koronavirusa je počeo da objavljuje recepte na internetu. Dve godine kasnije skupio je zavidan broj pratioca, a sada je jednim video snimkom uspeo da razbesni sve Balkance.

Napravio "balkanski burger"

Nedavno je na društvenoj mreži TikTok objavio video snimak pod nazivom "Balkan Burger - pljeskavica", pa pokazao svoju verziju pljeskavice, ajvara i kajmaka. Balkanci koji su videli ovaj video su, malo je reći, zanemeli.

Što se tiče mesa, prvo ga je samleo, a zatim pomešao sa belim lukom, crnim lukom, začinima i vodom. Svoj kajmak je napravio od feta sira, sirnog namaza i kiselog vrhnja.

Međutim, ono što je privuklo najviše pažnje je njegova vrsta ajvara.

On je u rerni ispekao nekoliko paprika i patlidžan, zatim ih ogulio, a onda samo smiksao u blenderu sa sirćem i uljem.

Pri slaganju burgera na jednu stranu peciva stavio je svoj kajmak, a na drugu svoju verziju ajvara. Između ide pljeskavica i na nju luk.

"Ukusno je", rekao je na kraju videa.

Balkanci se javili u komentarima

Video ima 360 hiljada pregleda, a u komentarima su mu se javili brojni Balkanci razočarani onim što su videli:

"Dovraga, ne. Ovo nije ni blizu pljeskavici i uvredljivo je prema pravom ajvaru", "Ovo nije kajmak, a nije ni ajvar", "Nikad ne blendaj ajvar", "Zašto prvo ne istražite kako se što pravi? Ne želim biti bezobrazan, ali ne mogu ovo trpeti", "Sve si krivo napravio", "Pravi ajvar nije kao pašteta", "Skoro ti je uspelo", "Izgleda ukusno, ali to nije pljeskavica, čudan je burger i ne želim ni početi pričati o sosevima", "Ovako se ne pravi ajvar", "Gde si našao recept? Na Temuu?", neki su od komentara.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso/ T.M.)