Verena Hajnz, Foto: Printscreen/ Facebook/ Verena Heinz

hrvatska

Devojka (20) na Jadranu ronila sa ocem, a onda se desila stravična nesreća: Porodica dobila odštetu nakon tragedije

Porodica Verene Hajnc koja je stradala u Hrvatskoj dobila je veliku odštetu pet godina nakon tragedije.

Objavljeno: 26.08.2024. 23:48h

Visoki trgovački sud Hrvatske doneo je pravosnažnu presudu po kojoj kompanija i vozač glisera moraju da plate veliku odštetu porodici mlade Verene Hajnc (20) iz Austrije koja je preminula u julu 2019. godine tokom ronjenja u moru kod Malinske na ostrvu Krku, prenosi "Jutarnji list". Advokat Ivan Primorac potvrdio je ove informacije, on je zastupao porodicu koja je ostala bez ćerke.

Devojčica je sa ocem ronila kada je na nju naleteo gliser koji ju je teško povredio. Ona je podlegla povredama nekoliko sati kasnije u KBC Rijeka.

foto: Printscreen/ Facebook/ Verena Heinz

Vozač glisera nije usporio iako je ušao u zonu gde je bilo mnogo kupača. Ceo slučaj od starta pratio je brojne kontroverze - porodica žrtve imala je niz primedbi, od stanja u bolnici u Rijeci, preko sumnje u prikrivanje odgovornosti do spore reakcije tokom spašavanja devojčice.

Muškarac Dokoza Nikpalj je u aprilu ove godine osuđen na godinu i do dana zatvora zbog izazivanja tragične pomorske nesreće. Porodica žrtve dobila je 87.597 evra odštete. Braća i sestre nesrećne devojčice dobiće po 14.931 evra.

Porodica žrtve je u međuvremenu saznala da gliser nije imao dozvolu za plovidbu jer nije redovno pregledan. U istraživanje morskih dubina uključila se cela porodica. Otac stradale devojčice posvetio se podizanju svesti o svim opasnostima na moru, da se nikada ne ponovi slična situacija.

Bonus video:

(Espreso/MONDO/Aleksandar Blagić/Prenela T.Š.)