probajte
Kuvari za pohovanje umesto brašna koriste ovu namirnicu: Riba će biti nikad ukusnija, a neće upiti ni kap ulja
Pohovanje može biti zahtevno, ali postoji način da sebi olakšate posao
Kao što je meso najukusnije kada je pohovano, isto važi i za ribu – pohovana riba je jednostavno neuporedivo ukusnija, iako je kaloričnija.
Pohovanje može biti zahtevno, ali postoji način da sebi olakšate posao.Umesto brašna, koristite gustin.
Gustin, ili kukuruzni skrob, stvara zaštitni sloj oko ribe, čineći je hrskavom i neupijajući previše ulja.
Sastojci:
- 1 kg ribe po vašem izboru
- 200 gr gustina
- 3 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Drugi začini po vašem izboru
- Ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, pa biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, dovoljno da riba može da "pliva" u njemu, i dobro zagrijte.
Izvadite ribu iz frižidera, svako parče dobro uvaljajte u mešavinu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje. Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomerno prži sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom.
Bonus video: