recept
Pogačice sa kačkavaljem i šunkom: Domaće testo mekano kao oblak, topi se u ustima
Pogačice sa kačkavaljem i šunkom se jednsotavno i brzo prave i idealne su za doručak
Sastojci:
160 g višenamenskog brašna
100 g ovsa
10 g praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu
70 g putera, isečenog na kockice
100 g kačkavalja, narendanog
100 g šunke, isečene na kockice
1 mladi luk, iseckan
120 g mlaćenice
1 jaje
maslinovo ulje
Recept za domaće pogačice sa kačkavaljem i šunkom:
Za domaće pogačice prvo zagrejte rernu na 200 C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, ovas, so, prašak za pecivo i beli luk u prahu. Dodajte kockice putera i viljuškom dodatno usitnite puter da komadi ne budu veći od graška. Dodajte rendani sir, šunku i zeleni luk i samo brzo promešajte da se sjedine sa mešavinom brašna. Dodajte umućeno jaje i mlaćenicu u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Oblikujte krug od 20 cm u prečniku, a zatim isecite na 8 trouglova. Prebacite pogačice u pleh. Premažite vrh maslinovim uljem. Pospite odozgo ovas i posolite ih. Pecite oko 18-20 minuta dok ne porumene. Prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se prohlade, servirajte ih tople i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)