Pogačice, Foto: Printscreen/YT/Bridget's Kitchen

recept

Pogačice sa kačkavaljem i šunkom: Domaće testo mekano kao oblak, topi se u ustima

Pogačice sa kačkavaljem i šunkom se jednsotavno i brzo prave i idealne su za doručak

Objavljeno: 28.07.2024. 12:56h

Sastojci:

160 g višenamenskog brašna

100 g ovsa

10 g praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1 kašičica belog luka u prahu

70 g putera, isečenog na kockice

100 g kačkavalja, narendanog

100 g šunke, isečene na kockice

1 mladi luk, iseckan

120 g mlaćenice

1 jaje

maslinovo ulje

foto: Printscreen/YT/Bridget's Kitchen

Recept za domaće pogačice sa kačkavaljem i šunkom:

Za domaće pogačice prvo zagrejte rernu na 200 C. Obložite pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, ovas, so, prašak za pecivo i beli luk u prahu. Dodajte kockice putera i viljuškom dodatno usitnite puter da komadi ne budu veći od graška. Dodajte rendani sir, šunku i zeleni luk i samo brzo promešajte da se sjedine sa mešavinom brašna. Dodajte umućeno jaje i mlaćenicu u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Oblikujte krug od 20 cm u prečniku, a zatim isecite na 8 trouglova. Prebacite pogačice u pleh. Premažite vrh maslinovim uljem. Pospite odozgo ovas i posolite ih. Pecite oko 18-20 minuta dok ne porumene. Prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se prohlade, servirajte ih tople i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)