Olimpijske igre u Parizu, Foto: Joel Marklund / PA Images / Profimedia

spektakl

Završena je svečana ceremonija: Olimpijski plamen lebdi iznad Pariza!

Pratite uživo otvaranje Olimpijskih igara u Parizu na portalu Espreso

Objavljeno: 26.07.2024. 23:30h
21:38h

Šri Lanka je dobila svoje mesto, a potom su usledili moćni Šveđani koji imaju ogromne ambicije u Parizu. Švajcarska je, kao i Švedska, došla u Pariz po žetvu medalja.

21:36h

Sudan je stigao sa dvoje takmičara, a jedinu medalju ova država osvojila je u Pekingu 2008. Južni Sudan po treći put na Olimpijskim igrama, a glavna atrakcija su košarkaši ove afričke selekcije.

21:36h

Singapur, Slovačka, Slovenija i Somalija prkose ogromnoj kiši u Parizu, kao i ostale nacije.

21:34h

Na istom brodu sa Srbijom su Sejšeli i Sijera Leone.

21:34h

Srbija je 165. delegacija u Parizu. Imamo 113 učesnika, a zastavu nose Maja Ognjenović i Dušan Mandić. Nije što su naši, ali su najbolji! Bravo!

foto: Patricia DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia
21:32h

Solomonska Ostrva, Američka Samoa, Sao Tome i Principe i  Senegal su se zajedno predstavili svetu.

21:31h

Sent Kits i Nevis je još jedna simpatična državica u Parizu. Sent Lusija je još jedno karipsko ostrvo koje učestvuje na OI. San Marino je u Tokiju osvojio tri medalje, videćemo da li će moći sličan uspeh da ponovi i u Francuskoj. Sent Vinsent i Grenadini su sa četvoro predstavnika u Parizu.

21:29h

Severna Koreja se nada nekoj medalji, a Rumunija želi dosta više od toga, jer ima 106 takmičara u 17 sportova. Ruanda je 11. put u nizu na OI i to sa osam takmičara, najviše u 21. veku.

21:27h

Holandija je stigla sa 258 sportista, prava sportska velesila. Peru čeka na medalju više od tri decenije. Filipini obeležavaju stogodišnjicu nastupa na OI. Poljska drugi put u nizu ima 210 takmičara, u Tokiju osvojeno je 14 medalja. Anita Vlodarčik nosi zastavu. Portoriko je sa 51 takmičarom u Parizu, pokušaće da nastave niz sa osvajanjem medalja. Na istom brodu su još i Portugalija i Katar.

21:25h

Palao je sa troje sportista došao u Pariz. Palestina je sa osam takmičara stigla u šest sportova. Na istom brodu su Panama, Papua Nova Gvineja i Paragvaj.

21:24h

Novi Zeland, Oman, Uganda, Uzbekistan i Pakistan zajedno su pozdravili okupljene navjiače u Parizu.

21:19h

Sportisti iz Srbije dobili su podršku iz Beograda na vodi.

21:18h

Niger i Nigerija su sledeće, a odmah iza njih i Norveška.

21:16h

Namibija ima četiri takmičara, a Nauru samo jednog i to u atletici. Nepal po 15. put šalje sportise na Olimpijske igre, Nikaragva ima sedam takmičara, ali i dalje čeka na prvu medalju.

21:14h

Mongolija u Parizu ima 37 takmičara. Tu si i Crnogorci, sa 19 takmičara u šest sportova, ali bez rukometašica koje su osvojile jedinu medalju u istoriji zemlje. Mjannmar učestvuje od 1948, a ovde ih predstalvja samo dvoje takmičara.