Tikvice, Foto: Printscreen/YT/ Готовим с Оксаной Пашко

savršene su

Starinski recept za preukusne tikvice sa sirom i jajima: Lagan ručak az celu porodicu, kakav su naše bake pravile

Ručak koji su spremale naše bake

Objavljeno: 21.07.2024. 15:49h

Tikvice – omiljena letnja namirnica koja pruža tako puno mogućnosti. Možete je spremati u raznim varijantama i kombinacijama, ali jedan stari recept je definitivno odneo pobedu.

Reč je o tikvicama sa jajima i sirom, jednostavnom receptu koji su pripremale naše bake. Potrebno vam je samo par sastojaka, a za 15 minuta dobićete ukusan letnji ručak.

Recept za tikvice sa jajima i sirom

Sastojci:

2 velike tikvice 4 jaja 3 kriške starog sira sira 1 glavica crnog luka ulje i so

Priprema:

Tikvice operite i iseckajte, ali nemojte da ih ljuštite. Važno je da tikvice budu domaće, odnosno organskog porekla. Iseckajte ih na kockice, a zatim iseckajte na sitno i crni luk. Stavite tikvice i luk na tiganj, i na srednjoj vatri pržite oko 10 minuta. Umutite jaja i dodajte im sir i so po ukusu. Promešajte i dobijenu smesu sipajte u tiganj. Mešajte i pržite još par minuta. Ako želite ipak nešto modernije i kaloričnije, napravite svinjske medaljone u sosu.

Ako volite, možete na kraju dodati i dve kašike parmezana.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/T.M.)