recept
NAPRAVITE UKUSAN RIŽOTO SA SLANINOM I JAJIMA: Brz ručak gotov za samo pola sata
Umesto paste napravite rižoto sa dimljenom slaninom. Beli luk mu daje finu aromu.
Rižoto sa slaninom, jajima i sirom se priprema u pilećem bujonu i vrlo je kremast i sočan.
Sastojci:
60 ml ulja
1 luk, sitno isečen
1 čen belog luka, sitno iseckanog
200 g dimljene slanine, sitno iseckane
2 jajeta, plus 3 žumanca
160 g sitno narendanog parmezana
250 g pirinča
1,25 l pilećeg bujona
Recept za rižoto sa slaninom, jajima i sirom:
Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte crni luk, beli luk i slaninu i pržite, mešajući, 15 minuta ili dok luk ne postane potpuno providan i slanina ne zamiriše, a masnoća se istopi. Dok se luk prži, u činiji pomešajte jaja, žumanca i parmezan. Začinite sveže mlevenim crnim biberom.
Umešajte pirinač u mešavinu crnog luka i pržite 1 minut, a zatim dodajte pileći bujon, kašiku po kašiku, mešajući pri svakom dodavanju, 20 minuta ili dok se sav bujon ne potroši i pirinač ne bude al dente. Sklonite sa vatre i ohladite 2 minuta, zatim dodajte mešavinu jaja i mešajte 2-3 minuta da dobijete bogat, kremast rižoto. Vratite na tihu vatru 1 minut, a zatim sklonite sa vatre i začinite po ukusu. Pospite preko toga parmezan.
Umesto paste napravite rižoto sa dimljenom slaninom. Beli luk mu daje finu aromu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)