Lisnate rolnice, Foto: Privatna arhiva

vrhunske

POSLE OVAKVOG DORUČKA SVE KREĆE OD RUKE: LIsnate rolnice vas drže SITIM CEO DAN, a odmah sutra ćete MOLITI ZA JOŠ

Sigurni smo da ćete biti oduševljeni ukusom.

Objavljeno: 12.06.2024. 09:03h

Ovog jutra vam donosimo baka Jelin recept za lisnate rolnice sa puterom i orasima.

Sigurni smo da ćete biti oduševljeni ukusom.

U nastavku pročitajte recept

Potrebno je:

300 mlakog mleka

20 gr kvasca

1 kašicica šećera

korica limuna

3 kašike ulja

1 jaje

550 gr brašna

malo soli

150 gr ml oraha

100 gr maslaca

Priprema:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

U mlako mleko potopiti kvasac, pa dodati šečer. Kad kvasac zapeni dodati jaje ulje koricu limuna i brašno. Dobro izraditi testo rukama ili mikserom. Ostaviti da poraste. Istresti na sto i podeliti u manje loptice. Oblikovati loptice i pokriti krpom da odmore 10 min- Maslac omekšato .

Razviti prvu lopticu veličinu tanjira pa premazati maslacom. Dodati drugu preko i nju premazati. Tako do kraja zadnju ne mazati. Rukama polato pritiskati i širiti testo a zatim oklagijom.

Oblikovati pravougaonik pa ga iseći na manje kvadrate. U ml. orahe sipati toplo mleko i šečer po želji izmešati, Svaki kvadrat u gornjem delu malo proseći 5 puta ne do kraja a na drugu stranu staviti valjak oraha.

Uviti da nam zasečeni deo bude gore. Redjati u pleh pa pokriti da poraste. Premazati žumancetom i peći 30 minuta na 200 stepeni C Pečene pokriti krpom pa posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Vrhunske

(Espreso zabava)