recept
OVO JELO SU NAŠI STARI TAMANILI, NEMA STARIJE OSOBE KOJA GA SE NE SEĆA: Evo kako se sprema GULAŠ SA KUPUSOM
Za ručak spremite najbolji gulaš sa kupusom
Gulaš je jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Recept za ovaj specijalitet nam dolazi iz Mađarske, a danas postoji milion različitih verzija za pripremu. Možete da napravite vege gulaš, od belog mesa i tikvica, a donosimo vam još jedan super recept. Napravite gulaš od mekanog mesa i kupusa, a kod ovog recepta je super i to što nema krčkanja mesa satima nego se brzo priprema.
Sastojci:
150 g putera
50 ml maslinovog ulja
1 kg govedine
2 crna luka
1 kašika slatke paprike
1 stabljika ruzmarina
200 g kupusa
2 čena belog luka
1 kašika senfa
40 ml soja sosa
50 g skroba
550 ml vode
1 veza peršuna
mladi luk
Recept za gulaš sa kupusom:
U šerpi istopite puter i sipajte maslinovo ulje. Meso isecite na kockice, pa dodajte u šerpu. Ispržite i izvadite iz šerpe. U istu šerpu dodajte crni luk isečen na rebarca, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i pržite dok luk ne omekša, pa dodajte rendani kupus. Ponovo promešajte i ostavite par minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk. Vratite meso i dodajte seckani ruzmarin. Dodajte senf i sipajte sojin sos, pa promešajte. U posudi pomešajte skrob sa 50 ml vode, pa sipajte u šerpu. Ponovo promešajte i sipajte preostalu vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na tihoj vatri nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk i peršun.
Bonus video:
(Espres/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)