VIDEO
ROL PITA SA MESOM KOJA SE PAMTI: Sitni ZALOGAJI koji će vas potpuno OBORITI S NOGU svojim fenomenalnim UKUSOM
Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali.
Recept za najsavršeniju rol pitu sa mesom, koju nećete prestajati da pravite, zaboravićete na svaku drugu varijantu posle ove.
Potrebno je:
500 g kora za pitu
Za prvi fil
1 jogurt
1 pavlaka
5 kašika šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
3 jajeta
1 dl ulje
Za drugi fil
500 g mleveno meso
2 glavice crni luk
4 čena belog luka
biber
suvi biljni začin
origano
mlevena začinska paprika
I još:
ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlaku, jogurt i ulje. Dodajte bršno pomešano sa praškom za pecivo pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Sitno seckan crni i beli luk dinstajte dok ne omekša pa dodajte mleveno meso. Dinstajte 15 minuta, pa začinite i probajte da vidite, da li je dobro začinjeno.
Podelite pakovanje kora na po 3 rolata od 4 kore. Prve dve kore premažite sa 2 pune kašike prvog fila. Zatim stavite treću koru, na nju rasporedite mleveno meso i uvijte u rolat. Ponovite postupak za sve rolate. Na kraju prelijte preko rolata ostatak prvog fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok kora ne porumeni i ne bude hrskava. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza Alo / Prenela I.O.)