recept
DA BI VAM PATIŠPANJ BIO MEKAN MORATE DA STAVITE TAČNU KOLIČINU SASTOJKA: Samo iskusni poslastičari znaju TAJNU
Uz ovaj recept napravićete savršen patišpanj koji će vam uspeti baš svaki put
Patišpanj se najviše koristi kada se prave torte, ali koliko god delovalo da je jednostavan za pripremu, ipak nije tako. Bez obzira što se sastojci samo umute i ispeku, morate da znate kako da napravite dobar patišpanj. Nekim domaćica se desi da "padne", nekima izgori..., a mi vam sada donosimo najbolji recept za patišpanj koji uspeva svima.
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Recept za najbolji patišpanj:
Pripremite patišpanj
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne. Kada umutite belanca u čvrst šne postepeno dodajte žumanca, pa nastavite da mutite. Zatim postepeno dodajte šećer i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano promešajte špatulom.
Pecite patišpanj
Sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Proverite da li je spreman
Čačkalicom proverite da li je patišpanj spreman, a malo otvorite vrata od rerne i ostavite da se ohladi nekih 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)