Ilustracija, Foto: Jela Jelena Petrović
recept
SVAKI SRBIN VOLI DŽIGERICU, A KAD VIDE DA STE JE SPREMILE OVAKO ODOLEPIĆE: To bi mogli da jedu SVAKI DAN
Napravite pljeskavice od džigeice za ručak
Objavljeno: 11.03.2024. 10:44h
> 10:46h
Marija Marković
Ako nemate ideje za ručak, ovo je vaš spas!
Sastojci
- svinjska džigerica300 g
- crni luk3 male glavice
- krompir3-4
- jaja3
- brašno2 kašike
- prezle2 kašike
- crvena začnska paprika1 kašičica
- beli luk2 čena
- soda bikarbonaprstohvat
- so1 kašičica
- uljepo potrebi
Kako pripremiti
Sameljite džigericu, luk i krompir. Dodajte protisnut beli luk, brašno, prezle, sodu bikarbonu, so, začinsku papriku i jaja, pa sve dobro sjedinite rukama. Kašikom vadite jednake količine smese, spuštajte na zagrejano ulje i odozgo ih malo spljoštite. Pecite na umerenoj temperaturi i kad se uhvati hrskava korica, okrenite svaku pljeskavicu. Poslužite uz grašak ili spanać.
Bonus video:
(Espreso/Blic/Prenosi M.M.)