Ilustracija, Foto: Jela Jelena Petrović

recept

SVAKI SRBIN VOLI DŽIGERICU, A KAD VIDE DA STE JE SPREMILE OVAKO ODOLEPIĆE: To bi mogli da jedu SVAKI DAN

Napravite pljeskavice od džigeice za ručak

Objavljeno: 11.03.2024. 10:44h > 10:46h

Ako nemate ideje za ručak, ovo je vaš spas!

Sastojci

  • svinjska džigerica300 g
  • crni luk3 male glavice
  • krompir3-4
  • jaja3
  • brašno2 kašike
  • prezle2 kašike
  • crvena začnska paprika1 kašičica
  • beli luk2 čena
  • soda bikarbonaprstohvat
  • so1 kašičica
  • uljepo potrebi
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

Kako pripremiti

Sameljite džigericu, luk i krompir. Dodajte protisnut beli luk, brašno, prezle, sodu bikarbonu, so, začinsku papriku i jaja, pa sve dobro sjedinite rukama. Kašikom vadite jednake količine smese, spuštajte na zagrejano ulje i odozgo ih malo spljoštite. Pecite na umerenoj temperaturi i kad se uhvati hrskava korica, okrenite svaku pljeskavicu. Poslužite uz grašak ili spanać.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Prenosi M.M.)