za ručak najbolji izbor
POHOVANE PEČENE PAPRIKE SA SIROM KOJE SE TOPE U USTIMA: Najbrže jelo - lagane, sočne i za svačiji novčanik
Pohovane pečene paprike sa sirom su najbolje jelo, tope se u ustima, a za svačiji su novčanik
Zimnica od paprika je tokom zime pored kiselog kupusa, turšije, zelenog paradajza z tegli, nezaobilazna tokom zime.
Od pečenih paprika razni specijaliteti mogu da se naprave, a upravo je takva najukusnija slana torta sa pohovanim pečenim paprikama.
Ljudi je za slavu, rođendane i mnoge druge prilike redovno spremaju jer kida koliko je dobra.
Ispred vas su sada pohovane pečene paprike sa sirom koje možete da jedete u bilo koje doba dana jer su neprocenjivo dobre.
Lagane, jednostavne, a ukus obara sa nogu.
Recept sa sastojcima:
3 kašike prezli
6 pečenih paprika
2 kašike brašna
200-300 g tvrdog sira
2 jajeta
Ovo je način pripreme:
Očistite paprike
Ako nemate pečene paprike, prvo ih operite, poređajte na pleh i nauljite. Pecite u rerni na 250°C. Zatim ih ubacite u kesu i ostavite da se potpare.
Oljuštite paprike i stavite u cediljku, pa ostavite preko noći da se dobro ocede.
Napravite nadeve
U posudi izrendajte tvrdi sir i ako želite možete da dodajte i mrvljeni beli, a začinite po želji.
Pohujte paprike
Paprike očistite od semenki i napunite ih rendanim sirom.
Zatim uvaljajte paprike u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.
Pržite u dobro zagrejanom ulju.
Poslužite pohovane paprike kao prilog ili zasebno jelo.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J)