ukusno
RECEPT ZA ČORBU OD LUKA I KROMPIRA KOJU ĆE SRBI OBOŽAVATI: 3 vrste ovog povrća daje NAJBOLJI UKUS
Lako i brzo napravite domaću čorbu sa 3 vrste luka i krompirom
Čorbe su odlične kada je napolju hladno, a mi vam donosimo francuski recept za jednu od najboljih. Pravi se od 3 vrste luka (crni luk, praziluk i beli luk) i krompira.
Sastojci za čorbu su jeftini, a priprema jednostavna. Napravite i vi jednu od najukusnijih čorbi koja se služi sa domaćim krutonima.
Sastojci:
2 srednja krompira
1 crni luk
1 veliki praziluk
2 glavice belog luka
7 šolja vrele vode
2 pileće kocke za supu
1/2 kašičice mlevenog timijana
1/2 šolje pavlake za kuvanje
1 veza peršuna
krutoni
Recept za čorbu od 3 vrste luka i krompira:
Propržite luk
Na maslinovom ulju propržite seckan crni luk i praziluk, pa kada malo omekša dodajte krupno sečen beli luk.
Dodajte krompir
Zatim u šerpu sa lukom dodajte i iseckan krompir, sipajte bujon. Posolite, pobiberite, pospite timijanom i promešajte.
Kuvajte supu
Kuvajte supu dok krompir ne omekša, pa dobro izblendirajte. Sipajte u posude i pospite seckanim peršunom i krutonima.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)