recept
NAPRAVITE PILEĆE BATAKE IZ RERNE, BIĆE SOČNIJI NEGO IKADA DO SADA: Tajna je u OVOME, samo tako neće biti SUVI
Jednostavan trik koji ćete iznova ponavljati
Pileći bataci u rerni su omiljeni obrok mnogih, bilo da se pripremaju za porodičnu večeru ili za poseban događaj. Ovaj jednostavan recept garantuje sočne i ukusne batake, a uz dodatak omiljenih začina, ovo jelo će sigurno postati hit u vašoj kuhinji.
Jedna od tajni savršeno sočnih pilećih bataka je marinada u kojoj se ostave pre pečenja. Sočni pileći bataci najbolje se slažu uz sezonsku salatu, krompir ili povrće po izboru. Takođe, možete ih poslužiti uz omiljeni sos ili preliv, poput belog luka, paradajza ili ljutih papričica, kako biste dodali još više ukusa ovom jelu. Uz čašu omiljenog pića, ovaj obrok će zadovoljiti apetit svakog gurmana.
Sastojci:
pileći bataci - 8 komada
med - 2 kašike
senf - 2 kašike
so
biber
kurkuma
đumbir - po želji
Priprema:
U vatrostalnu posudu se stave bataci i preliju se medom i senfom, posoli se, začini se i stavi se da se peče 40 minuta na 180 stepeni. Umesto celih pilećih bataka možete da izaberete i samo karabatake. Servira se uz garnirung po želji.
Bonus video:
(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)